2 Haziran 2010 Çarşamba

VİRÜS GİRİNCE İLK YAPMAMIZ GEREKEN NEDİR

Bu durumda ilk yapmamız gereken gerçekten virüs olup olmadığını anlamak çünkü şimdiki kullanıcılar gerçektende her şeyi her uyarıyı virüs sanıp formata koşuyorlar ki buda yanlış bir seçenektir.
*Peki, ne yapmalıyız sizce size bunu açıklayayım ilk olarak anti virüsümüze bakıyoruz uyarının linkine bakıyoruz Truva atı Windows 32 vs yazılarını dikkate almayınız çünkü onlar virüs değil sahte xp kullandığınızı gösteren uyarılardır.
*Mesela neler virüstür bunları size örneklerle açıklayayım
C:\Program Files\Internet Explorer
Bu örnekte internet Explorer virüs girdiğini gösterir bu durumda yapmanız gereken internet Explorer silip yeniden yüklemeniz yeterli olacaktır.
C:\Program Files\anti virüs <<< derse eğer anti virüsün kullanım süresi bittiğini ve kendi kendine güncelleşmediğini gösterir. Bu durumda yapılması gereken ise anti virüsü silip cdsini alıp yüklemeniz gerekmektedir.
Yani bu gibi dosyaları virüslü gösterdiği zaman silip yeniden kurmanız yeterli olacaktır peki format hangi durumda kullanılmalıdır?
Bilmem hiç başınıza geldimi mesela klavyeye bir şey döküldü diyelim ve google ve dosyalar hemen yanında yapışık google açılırsa o zaman formatlamak gerekir her şeyin çözümü vardır nette ama sadece en son dediğim noktada format kesinlikle çözümdür. Yani format en son çözümdür ve sitemi takip ederseniz gerekli faydalı programlar testler yapacağım sizlere.

1 yorum:

computerfox dedi ki...

peki kücük bi şeyi virüs zannedip format atılırsa ve bunu süreklir yapılırsa ne olur?

Yorum Gönder