6 Ağustos 2010 Cuma

HACKERLIK

Şifre kırma
Eskiden şifre kırma vardı evet kimileri bilgisayarda bir kelime ile kırılıyordu benim acemilik zamanımda sonradan programlar türemeye başladı ve Hacker programları rastgele yalandan yapmaya başladılar bir Word sayfasına rastgele numaralar yazıp ardından onu set up haline getirip milleti kandırıyorlar yiyende çok oluyor.
Ve sizlere şöyle diyeyim şimdi hackerlığın cezası var. Hem de ne ceza yaptığına yapacağına pişman ediyorlar mesela şimdi hackerlık cezasını netten kopyalayacağım bunu avukat söylüyor.
“Mail hacklemenin cezası(Yeni Türk Ceza Kanunu Madde 243.)

Mail/msn hackleme durumunda, öncelikle Yeni Türk Ceza Kanunu’nun 243. maddesi kapsamında ele alınarak iki yıla kadar hapis veya adli para cezası istemiyle karşı karşıya kalınması mümkündür. Mail hackleme sonucunda maili hacklenen kimsenin bilgilerinde bir değişiklik veya eksiklik meydana geldiğinde bu ceza iki yıldan dört yıla kadar hapis cezasına dönüşür. (m.243/III) Yani para cezası imkânı da kalmaz.

Öte yandan, msn hackleme hacklenen kişiyi belli bir davranışı yerine getirme, zorlama veya tehdit amacıyla yapıldığı takdirde yine TCK. 107 gereğince bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile karşılaşılır. (Önceki cezaya ek olarak.) “
Ve PC çökertmenin cezası bir zamanlar üç aydan başlıyordu şimdi bilemem kaç ay kaç yıl onu da siz araştırın.ve size ek olarak şunu demeliyim hackerlık programları ve siteleri virüs içeriyor yazık olur bilgisayarınıza.

0 yorum:

Yorum Gönder